woensdag 29 oktober 2014

Woensdag middag gehaktdag

Vanochtend 1 staalpunt door de remise van Sander.
Daarna buiten rennen en tijd voor lunch, woensdag is ook hier gehaktdag. Twee ballen gehakt walmend van de knoflook met pasta.
In die stijl gingen Suzanne en Sander ook de tweede ronde in.

Suzanne tegen Aija Gutmane, mooie opbouw, Aija maakte wat foutjes en Suz won relatief makkelijk. "De tegenstander prutste een beetje". Dat neem ik dan maar voor lief aan... maar de eerste gehaktbal was verorbert.

Toen Sander, de Est Kris Taimre werkte mij al snel op de zenuwen. Zoals hij er op de foto bijzit zo was zijn instelling. Hij heeft waarschijnlijk als partijdoel meegekregen dat ie niet zo snel moest spelen. Dus wat doe je dan? Dan tuur je 5 minuten door de zaal, zonder een blik op het dambord. En dan schenk je langzaam icetea in en drink je het met mini slokjes op. Daarna kijk je naar het dambord en verzet je een schijf. En de zetten opschrijven doe je ook in je eigen tijd.. dat scheelt weer een minuut.
En zo ging het maar door, Sander staarde hem aan met de gedachte "doe een zet!" Maar het hielp niet echt.
Na drie en een half uur! stond Kris zo verloren dat je niet anders kunt dan opgeven... maar je gaat door tot het bittere einde. Ondanks de warmte in de bijna lege zaal bleef Sander scherp en vlocht allemaal trucjes in de stelling. De arme Est was kansloos en Sander sloeg toe! Over en uit na 4!!!!! uur spelen en een dubbele ronde! 


Dus Staal vandaag 5 punten uit 4 wedstrijden! Toppers zijn het. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten