dinsdag 28 oktober 2014

Dag 3

Sander had vandaag wel zin in Chinees. Vol goede moed begon hij dan ook aan zijn partij tegen Xinhao Li. Deze speelde zeer snel, maar Sander liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Heel rustig en geconcentreerd speelde hij zijn zetten. Op het bord was het echter minder rustig. Sander speelde een zogenaamde Hoogland aanval. Een lastig systeem, maar ook kansrijk! Sander speelde op een paar leuke zetjes, maar de Chinees wilde nergens in trappen. Toen de stand vast dreigde te lopen, nam Sander een verrassende combinatie met doorbraak. Dit gaf nog kansen op remise, maar dan moet je je dam niet laten vangen. Xinhao haalde opgelucht adem toen hij de hand van Sander kreeg. Het was in ieder geval wel een leuke partij.

Suzanne speelde tegen Adriana Divra. Op het EK in Pinsk had ze hier ook al tegen gespeeld en toen bijna gewonnen. Maar vandaag speelde ze wel iets sterker. Na een aantal ruiltjes op het centrum nam Suzanne haar in de halve hekstelling. Suzanne had in de vorige ronde nog ervaren hoe gevaarlijk dat kan zijn. Er waren wel genoeg kansen, maar het werd net niet goed gespeeld. De halve hekstelling verdween van het bord, maar Adriana deed wel wat rare zetten. Suzanne had daarvan kunnen profiteren, maar deed het te rustig aan. Nu volgde er een combinatie met allebei een dam. Suzanne probeerde het nog wel een tijdje in het eindspel, maar er zat niet meer in dan remise.

Morgen volgt er weer een zware dag met twee partijen. Suzanne mag dan tegen Tamar Visser. Hoewel ze vriendinnen zijn, zal daar op het bord niets van te merken zijn! Sander mag het proberen tegen een Est. Ik voorspel alvast een leuke combinatie van Sander!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten